Thursday, April 12, 2012

WhatsApp!!

Hyeee....

Hajar masih tak boleh tidur lagi.... so, Hajar sambung la merepek before ubat tidur + ubat batuk ni berkesan ke atas diri saya...

Ok! Pengguna iphone and android, kalau korang kata kat hp korang tak ada WhatsApp, Hajar cadangkan korang pi je la celup kat dalam baldi... hahaha!! Jahat tak Hajar?? tak kisah pun nak cakap jahat ke tak... :p

Before wujudnya application di iphone n android ni, kami (adik beradik) jarang untuk berchatting and everything la... ada pun cuma ber"email"... tapi iya lah.. ber"email pun guna office punya email... so, nak reply pun takes time la kan.... lagi-lagi perkara-perkara penting yang perlu dibincangkan...

So, setelah kewujudan application di iphone n n android n BB ni, kami memilih WhatsApp sebagai medium kami adik beradik berhubung.. Alhamdulillah.. everyday pasti ada je topic yang kami borak kan.. kalau tengok whatsapp Hajar jangan cerita la kan.. tajuk group bukan-bukan antara kami... bagus tau.. kami tak rasa berjauhan walaupun semua sibuk kerja... mesti ada yang kata, adik beradik hajar ni gila main handphone... ala.. tak yah cita la.. korang pun sama je.... semua memang gila handphone.. sapa pakai handphone canggih la.. kalau pakai hp macam mak tu, nak gila hp apa nya... phone mak tu jenis nokia yang hitam putih lagi tu... hahaha...

Selalu nya ada je topic yang kami borak kan... latest topic yang saya bukak pada adik beradik saya apa lagi,, hehehhee... "my new camera.." kekadang gelak sorang-sorang bila tengok akak-akak n abang saya reply.... semua confirm jeles kot! adik dia asyik dapat barang je.. masa tu mula la masing-masing, nak lawan... hahhaa... tu kadang-kadang orang kata hajar ni macam orang gila gelak sorang... saya gelak sebab saya tengah berwhatsapp dengan akak-akak n abang saya...

Paling best, apabila saya di Mekah dan Madinah... saya hanya menggunakan iphone untuk upload gambar di FB dan berhubung dengan adik beradik saya ketika di Mekah... walaupun saya pergi dengan mak abah je, tapi saya dapat rasakan adik beradik saya pun pergi bersama kerana saya sentiasa share gambar dengan diaorang... saya akan hantar gambar-gambar kat diaorang n cerita keadaan di Mekah n Madinah... Memang best! gambar yang diaorang paling teruja adalah gambar Mekah ketika waktu subuh...

hey... dengan kawan-kawan pun saya tak ketinggalan... menjimat kan cost ok! haha... 1 sms: 5sen.. kalau whatsapp beribu-ribu pun tak apa... hahaha.. saya berhubung dengan kawan-kawan saya pun menggunakan whatsapp... senang kan... dalam list saya, kawan-kawan saya yang ada whatsapp dalam 200 orang.. ramai kan??? cuma akan jadi lambat bila kawan kita tak subscribe internet, so tak berfunction la whatsapp nya... huuu... tak seronok.. tak seronok... apa kata lepas ni korang subscribe je la internet sebulan sekali... bukan mahal pun kan.. rm38... boleh main FB, whatsapp, viber, baca paper, GPS, segala-galanya la pendek kata.... ok??? hihihi...

So, apa lagi.... korang pun jom la buat macam adik beradik saya!!! memang best!!! create new group, n then add subject, cthnya : "hang out yok!!" participants: ambik la dalam list... macam Hajar biasa la... Abang, Akak, Kak Num, Kak Lin n Kak Ita... dan selepas itu mula kan conversation!!!!

Ok la... pukul 12 pagi... tak sesuai untuk orang yang kurang sihat macam saya untuk berjaga lagi... Gud nyte!

Ini la dia logo nya... jangan tak tahu pulak...

1 comment :

Nusha Azmi said...

Blh je whtspp mcm biasa kan . Tnpa perlu beli simkad lain kan