Monday, January 13, 2014

Pen 3 in 1...

::cerita ini ditulis pada hari Jumaat, tapi baru post hari ni.. Hahaha.. Rupanya hari tu tak post lagi..::

Assalamualaikum..

Hye hye hye… Salam Jumaat everyone… yeahh!! Jumaat!! Since Monday saya menanti nak hari Jumaat… hahaha.. dan hari ini telah tiba waktunya… Memandangkan sekarang saya tengah break seketika, so ambik 5 minit untuk berborak kosong…

Semalam kami mendapat email, suruh ambik “goodies bag” untuk program SPARK 2013.. Kami minta clerk kami ambil je semua untuk kami yang pergi… bahagian yang jaga bab-bab ni tak kasi.. “tak boleh.. kena ambik sendiri..” biasa la kami kan.. mula la nak naik angin kan.. hahahaha.. “ala… setakat beg gitu pun tak boleh pas-pas.. setakat pen sebatang, brochure, air mineral.. malas la nak ambik!! (ok.. berlagak gila sangat ehh…)

Kak Nani bagitau, “jom ambik!”… “tak pe la.. pen ada pun tak terpakai.. maleh laaa..” “Tengok la Lina punya dulu.. dia dah ambik..” terus kami ke tempat Lina.. nak tengok la pen apa yang dikasi nya sampai tak boleh clerk kami ambik… Lina dengan muka happy pun tunjuk… ok pen ni.. ada laser belakang nya.. senang nak present nanti..

Dengan tak fikir 2 kali, terus ke tingkat 9 ambik la pen yang ada laser ni… Jumpa Yamin dengan muka macam budak nakal… “Yamin (tak tahu nak panggil abang Yamin ke akak Yamin.. confuse seketika).. saya nak pen jek.. saya tak nak goodies bag tu… sebab dah banyak dah… saya bagi awak je ok dengan air mineral tu sekali.. kekeke..”, “ewahh.. tak de tak de.. kiteorang pun tak nak goodies bag ni.. tak menarik…” pandai kau eh! Kau yang kasi goodies bag ni, kau sendiri cakap tak menarik.. cehh!!

Siap dia demo kan pen tu.. “pen ni 3 in 1…” muka kami dah lain.. “eh.. bukan 2 in 1 ke? Apa lagi 1 tu…” “pen.. laser… daaaannnnnnn penndrrriiivvveeeee!!! 4 GB tau!!!” kiteorang tercengang.. sebab dia yang excited… hahahahahaahahaha… setelah beberapa saat, baru muka kami teruja… kekeke.. sebab dapat 4GB pendrive.. ok! Jakun!

Moral of the story : jangan cepat melatah.. kalau orang tak bagi orang lain ambik tu ada ler sebab nya.. jangan kerja nak marah je dulu kan.. hahaha.. macam hajar!! Kekekeke… lepas tu satu office gelak sakan… ok dah habis waktu rehat…

                 Pen 3 in 1... Kekekeke

3 comments :

mohd nazli said...
This comment has been removed by the author.
mohd nazli said...

ok jap...tgk calendar kat screen pc...eh jap tgk kat henfun...eh ehh salam maulidur rasul!

mohd nazli said...

eh td xde noted kat atas tu :)
nak pen 3in1...