Friday, October 18, 2013

Assalamualaikum..
 
Subhanallah.. dah lama hajar tak update blog.. Naik bersawang blog Hajar.. Maaf.. Banyak perkara Hajar kena edit.. Hajar tak kuat seperti orang lain.. Bila orang condemn, ada masa Hajar akan down.. So, Hajar fikir balik, Hajar edit balik je la blog ni.. InsyaAllah Hajar akan kemas kini blog ni dalam masa terdekat.. Mungkin lepas ni akan kerap untuk berkarang...
 
Allahu Akbar... follower di FB semakin meningkat... Terima kasih kerana follow Hajar di FB.. nothing special about me.. saya manusia biasa.. Tiada keistimewaan.. Dalam ramai follower itu, Hajar percaya ada jugak yang memusuhi Hajar.. Maaf kalau terlalu direct, tetapi Hajar ada baca di comment seperti Berita Terikini, oh! Media, kritikan yang agak melampau, dan Hajar ingat beberapa orang.. (InsyaAllah tak silap..) tiba-tiba dalam FB Hajar comment menyokong Hajar.. alamak... mana satu ni.. hihihi.. ok ok.. tak pe.. Hajar tak ambil hati pun..
 
Pasal orang tuduh buat hidung pun, Hajar rasa dah Hajar perjelaskan yang Hajar tak buat hidung.. Hajar buat surgery dalam nose Hajar.. ada blockage & ada tulang yang perlu dibuang sebab block untuk Hajar bernafas.. Hajar kena pneumonia balik umrah last year.. almost a month di ward, so since itu, Hajar dapat asthma.. Asthma bertambah teruk bila haze yang lepas.. Pi hospital, ada blockage jugak.. Alhamdulillah.. selesai surgery, dan asthma pun berkurang.. Thank you Allah!!!
 
Tentang surat Hajar kepada PM. Ramai yang bertanyakan ada feedback ke tidak? Alhamdulillah.. pihak IPPBM sedang mengkaji semua nya.. Korang jangan la condemn "asyik mengkaji je!!"... Please.. Bagilah pihak tertentu menjalankan tanggungjawab.. Hajar yang tulis pun, tak ada Hajar cakap bukan-bukan.. ada korang nampak? Tak ada kan.. kalau kita nak orang hormat kita, kita hormat orang dulu.. Boleh kan?? Sabar ok.. Doa banyak-banyak..
 
Tentang mesej-mesej di inbox.. Hajar hanya mampu tersenyum.. Banyak sungguh nak dibaca.. Hahaha.. Tak terhabis.. tapi la ni dah settle baca cuma masih tak sempat nak reply... :)
 
Ada yang bertanya, Hajar kerja apa? Hajar penasihat usahawan.. :) kalau tengok di wall FB Hajar, Hajar banyak promote barang-barang usahawan.. :) kalau yang bukan usahawan Hajar pun, Hajar akan tolong... dun worry.. :) tu la.. pandai menasihat, diri sendiri tak nak buat business kan.. haha.. Hajar buat business eh!! Hajar buat business pavlova (home based)... yummeeehhh!! Ada beberapa tawaran kerja Hajar dapat tetapi Hajar fikir semula, bidang Hajar sekarang, Hajar sedang berjihad.. tapi tidaklah selama nya Hajar akan berada di sini... Hajar pun ada mission & vission...
 
Esok Hajar akan ke Paradigm Mall, Kelana jaya.. Hajar nak dengar talk & tengok iproperty.. menarik tu kan.. InsyaAllah.. Setelah lama tak keluar rumah, baru la ni nak berjalan-jalan.. release tension sebelum bertemu hari-hari kerja yang hectic... belajar tentang hartanah... :)
 
Ok la.. masih tiada idea yang menarik untuk berblog panjang.. ada je idea-idea, Hajar terus menulis... menulis ni kena dalam keadaan tenang.. tak tenang, karangan pun jadi celaru.... :)
 

1 comment :

mohd nazli said...
This comment has been removed by the author.