Monday, July 16, 2012

My July Activities!!!

Assalammualaikum...


Hye.. apa khabar?? dah bersawang blog hajar ni.. 2 weeks yang sangat hectic.. Memang tak sempat untuk bukak blog... Hajar start dari main paintball... hihihi...


PAINTBALL
Alhamdulillah... sekali lagi diberi peluang untuk bersama-sama kawan-kawan baru fight paintball.. biasa la.. bila perempuan dah dalam team tu, mesti diaorang takut nak tembak.. takut terkena la.. apa la.. macam-macam la jawapan nya.. sebenarnya diaorang tak tahu main kalau u all nak tahu...team saya, pergh!! memang hebat weyh... serius.. boleh move ke depan... tiada rasa takut dan gentar... memang kalau kat medan perang, baru betul-betul dipanggil jihad.. bukan macam team satu lagi... ada sorok kat tembok.. kepala gun je dikeluarkan.. menembak secara rambang.. isk isk isk.. tak yah cite la sapa kan orang nya.. dia nyorok kat belakang beg angin.. haiishh.. malu deyh... sebaik peluru saya dah habis.. kalau tak.. kalau tak saya dah menyerang sampai titisan yang terakhir...team satu lagi memang xde lebam2 ni.. tp kiteorg memang banyak la.. semangat yang jitu, walaupun ditembak bertubi-tubi tetap teruskan perjuangan!! hahahaha.... so, next time please ok guys! tolong la.. merayu sangat.. tolong la muncul kan diri.. hahaha!!  (memang best kutuk diaorang ok!!!) tapi ini reality nya guys!


VISIT KAK FARAH
Selesai games kami, saya, Fahmie, Farid dan Aizam terus menuju ke rumah Warga Tua Sri Tanjung.. visit kak Farah.. Alhamdulillah.. semua di situ nampak happy... Kak Farah call saya tanya bila saya nak visit dia, itu saya berkesempatan, pi la tengok dia.. dia minta saya bawak kan novel.. Sementara saya melawat nenek-nenek lain, 3 sekawan itu melayan kak Farah.. Alhamdulillah.. saya dikurniakan kawan-kawan yang sangat baik.. :) Kak Farah kerap mesej saya... dia kata dia bosan.. kesian kan dia...


THE CASTLE RESTAURANT
Seperti biasa hujung minggu muncul, pasti kami yang bekerja akan release tension.. tapi kali ni kami berjumpa di Castle Restaurant.. saya seperti biasa, di invite oleh Fahmie untuk join.. Mereka nak shisha sebenarnya.. ooppss.. mereka ini cuma beberapa orang sahaja.. bukan semua... Saya memang tak boleh bau asap.. arghh!! daku seperti nak pitam!!! Bau asap!! tolong!! tolong!! Tapi kan.. tahan je la... hahaha... psstt.. hajar nak share something.. ni buat adik-adik yang suka letak gambar muncung mcm kene sengat tebuan, gmbr ala-ala comel tp sbnrnya tak comel pun... baik kamu delete... lelaki ni kalau tak suka, dia kutuk tau.. awak cantik la macam mana... tp jangan la buat muncung yang boleh sangkut hanger ok.. kak hajar share ni sebab kak hajar sayang kamu semua.. kak hajar pun nak kene delete gak... hahahaha!!! hey.. btw.. sedap gak makan dekat castle... u all boleh try... next time nak ajak diaorang makan kat marakesh la plak..


RESIGNATION
Ingat tak hajar pernah kata hajar nak resign?? yup.. finally.. saya nekad resign.. tak pe.. rezeki Allah berada di mana-mana.. itu semua dah tertulis.. ini mungkin yang terbaik... Sekarang pun hajar tengah struggle cari kerja lain.. risau jugak kalau tak de kerja lain... huhuhu.. sebenarnya kan.. tak de pape la.. biarlah rahsia... huh.. :( biarlah rahsia antara saya dan kawan-kawan rapat saya..

TEAM BUILDING
Buat pertama kali dan kali terakhir nya Hajar pi team building.. Alhamdulillah.. dapat jumpa dengan mereka adalah satu hadiah buat saya... hahaha.. tak sangka jugak ramai yang sedih saya berhenti... kekekeke.. Team building  ni xde la macam team building sangat.. banyak melaghah je.. program hanya pukul 3-5 ptg je.. kiteorg sempat pi strawberry farm.. best gila!!! main petik strawberry.. ehh.. tapi ni pi berapa org je.. actually, saya, kak ikin n hassan.. tp entah macam mana ada kereta belakang follow.. hahaha.. abg Kurin, abg Lee and abg Wan.. so kami berjalan bersama... malam pulak kami pi naik genting... lepak-lepak kat atas... bukan buat apa pun... just nak sejuk-sejuk kan badan.. hahaha.. sebaik hajar bawak kereta, kalau tak patah kaki la kat Genting View Resort...


SANTAI USRAH DEVOTEES
Alhamdulillah... lepas balik dari team building, sempat berehat seketika dan pukul 6.30 petang terus ke office Halim utk program santai usrah.. kami berjemaah bersama, usrah sempena menyambut Ramadhan oleh Ustaz Pali dan makan-makan... dalam 30 orang yang hadir.. usrah yang sangat bagus dari Ustaz... dan apa lagi sambil makan, sambil berborak... Shauqi tak habis-habis duk buat lawak ok... suka sangat adik-adik ni dapat tengok abe-abe devotees.. ada yang sanggup turun dari Melaka semata-mata nak jumpa pembaca berita TV Al-Hijrah.. Adi Akmal.. semangat nya... huhuhu... btw, Thanks Devotees anjurkan program yang sangat bagus.. InsyaAllah next time boleh roger saya lagi... hahaha...

Ok la.. itu lah program  dan perkara yang rasmi yang dilakukan last week.. yang tak rasmi berlambak... boleh muntah korang baca kang.. hahaha!!!

Take care.. all the best.. Assalamualaikum...


VISIT KAK FARAH





PAINTBALL



TEAM BUILDING





SANTAI USRAH DEVOTEES


2 comments :

Ila@Bella@Nabila said...

You look more happy now. Wish the best to you in your life. Allah know the best for us. Hugss**

Obat alami gondok said...

salam kenal aja ,,,,,,
dan selamat menunaikan ibah puasa ,,,,