Ingredients :
250 gm philadelphia cheese cream
3 sudu besar tepung naik sendiri
2 biji telu
1 1/2 cup peach yogurt
90 gm gula castor (pakai gula pasir pun boleh, lepas tu blend)
2 sudu besar sunquick
Buah peach dalam tin di hiris (terpulang)
Untuk base
10 keping biskut marrie (untuk loyang kecik)
2-3 sudu besar butter
Cara-caranya:
Base:
Cairkan butter + campur kan biskut marrie yang dah diblend
Jadikan seperti doh
Ambik loyang, alaskan dengan kertas minyak, sapu butter + tepung pada loyak... mampatkan doh yang dah siap tadi kat loyang dan dibiarkan sejuk
Cake:
Campurkan kesemua bahan dan pukul sehingga rata kecuali buah peach hiris.... itu last skali gaul kan biasa...
Tuangkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170c dalam 40-45 minit
siap!!!
Gambar cake ada kat FB... boleh click ke FB ya... sebab tak boleh nak save kat sini.. lappy tgh meragam...
Ok la..Selamat mencuba!!!
No comments :
Post a Comment