Monday, September 10, 2012

Peach Cheese Cake

Ingredients :

250 gm philadelphia cheese cream
3 sudu besar tepung naik sendiri
2 biji telu
1 1/2 cup peach yogurt
90 gm gula castor (pakai gula pasir pun boleh, lepas tu blend)
2 sudu besar sunquick
Buah peach dalam tin di hiris (terpulang)

Untuk base

10 keping biskut marrie (untuk loyang kecik)
2-3 sudu besar butter

Cara-caranya:
Base:
Cairkan butter + campur kan biskut marrie yang dah diblend
Jadikan seperti doh

Ambik loyang,  alaskan dengan kertas minyak, sapu butter + tepung pada loyak... mampatkan doh yang dah siap tadi kat loyang dan dibiarkan sejuk

Cake:
Campurkan kesemua bahan dan pukul sehingga rata kecuali buah peach hiris.... itu last skali gaul kan biasa...

Tuangkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170c dalam 40-45 minit

siap!!!

Gambar cake ada kat FB... boleh click ke FB ya... sebab tak  boleh nak save kat sini.. lappy tgh meragam...

Ok la..Selamat mencuba!!!

No comments:

Post a Comment